Personerna bakom Blomstrande bröllop

with Inga kommentarer

När vi började planera Blomstrande bröllop hade vi ingen aning om var det skulle sluta. Vi visste bara att vi ville försöka skapa ett magasin eftersom vi ville göra ett mera utförligt och djupgående arbete. Vi satte otaliga timmar på att diskutera vad vi ville att skulle lyftas fram i magasinet, och lika många timmar på att diskutera normer vi ville undvika. Det fanns så väldigt mycket som vi tyckte att borde tas upp och vi kom snabbt fram till att vi ville ha utomstående röster som kunde kasta ett nytt sken på vissa ämnen.

Vi skrev upp en lista med skribenter, fotografer och andra kreatörer som vi ville involvera i projektet och sände ut en försiktig förfrågan om de var intresserade av att bidra till projektet. Att alla vi kontakta svarade jakande är mer än vi kunnat hoppas på.

Vi är oändligt tacksamma för de kreatörer som hjälpt oss att skapa Blomstrande bröllop och tycker inte att vi kan lyfta fram dem tillräckligt så här är de än en gång. Här följer en presentation av varje skribent samt vad de bidragit med till magasinet.

Uppe från vänster

Jenna Vierinen som skrivit en kolumn med rubriken ”Pinterest eller personligt?” där hon diskuterar bröllopsplanering och att sätta fokus på kärleken istället för projektet. På sin blogg har Jenna skrivit om samarbetet här och om hur hon upplevde magasinet här.

Anna Lolax har bidragit med en grafik som illustrerar en kolumn som diskuterar fotograferande bröllopsgäster. Grafiken har vi även bifogat som en freebie som köpare av magasinet gratis kan skriva ut och själva använda på sitt bröllop!

Ulrika Öhman har skrivit en artikel om personliga pappersprodukter och bjuder förutom på inspiration även på en inblick ut i hur det går till  när hon själv designar pappersprodukter för bröllop. Ulrika har på sin instagram delat vad hon tänker om magasinet som du kan läsa här.

Nina Överholm har skrivit en inspirerande DIY-artikel som förklarar hur man själv kan binda vackra blomsterkransar. I artikeln ger hon även tips på vilka vildväxter som man kan ersätta köpta blommor med för att få en förmånlig och hållbar blomsterkrans. Nina har på sin blogg skrivit om arbetet med Blomstrande bröllop och hur hon upplever det färdiga magasinet, du kan läsa mera här.

 

 

Uppe från vänster

Julia Degerth har skrivit en nytänkande artikel som utmanar en att tänka på avfall och hållbarhet när man planerar bröllop.Hon har även nämnt magasinet på sin blogg Grön i Åbo som  du kan läsa här.

Johanna Rosenlew är fotografen bakom bildberättelsen från Carolina och Sams känslosamma bröllopsdag. Hon har skrivit mera om samarbetet samt gjort en riktigt fin film om magasinet som du hittar på hennes hemsida.

Ellen Strömberg har skrivit en väldans träffsäker text om varför man kan gifta sig samt hur hennes bröllopsdag såg ut och framför allt kändes. På sin blogg lyfter hon här fram magasinet på det allra finaste sättet.

Ellen Kivistö har delat med sig av bilder från en workshop för bröllopsfotograf hon deltog i på Island. Hon har flera gånger lyft fram magasinet på sin instagram, bland annat här och här.

 

 

Vi är så otroligt tacksamma över att dessa åtta vettiga och skickliga kreatörer varit med och skapat Blomstrande bröllop. Resultatet är ett magasin som inte endast presenterar platta och normativa attityder utan uppmanar läsaren att tänka och känner efter. Vi är så ofantligt stolta över vad lyckats åstadkomma tillsammans och den fina responsen vi fått från våra köpare gör det ännu bättre. På vår egen Instagram och under hashtagen #blomstrandebröllop kan du läsa mera om vad våra läsare tycker och tänker om magasinet.

Vi vet att vi med det första numret endast har behandlat en bråkdel av alla de diskussioner som rör bröllop, fest och att vara tillsammans och vet redan nu att det måste komma en uppföljare. Inför nästa nummer kan vi bara hoppas att vi får lika fina medarbetare, och läsare för den delen, som med det första numret.

 

Den tredje och sista upplagan av Blomstrande bröllop är ute till försäljning och du kan beställa hem ett exemplar genom vår webshop.

Leave a Reply