Vardagen och arbetet inom de kreativa branscherna är ofta ensamt, det innebär många timmar spenderade isolerad i ateljén eller hemma framför datorn. Att ha en plats där man kan mötas och byta tankar och idéer med andra kreativa personer är ovärderligt. En sådan plats ville vi skapa i Blomstrande.

Kreativitet och skapande är ingen tävling, det enda sättet
att utvecklas är genom att dela med sig av sina med-
och motgångar med andra likasinnade, kreativa själar.

 

Vi träffades när vi började studera fotografi vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad 2011. Gemensamt har vi förkärleken för alla vackra saker och en estetik som är närmast naturromantisk. Målet med Blomstrande att uppmuntra varandra i skapandet samt att utmana och utvecklas inom nya områden av konsten. Målet kommer alltid vara en så inspirerad och  kreativ vardag som möjligt.

Kort om Amanda och Julia, skaparna bakom Blomstrande

 

Amanda_1

Amanda har öga för detaljer och bemästrar en imponerande mängd tekniker i olika konstformer. Hennes styrkor ligger i olika former av måleri och illustration. Amanda arbetar även digitalt med grafisk design och är skicklig på att kombinera alla dessa olika tekniker och medium.

www.amandahelling.fi
amanda@blomstrande.com

Julia_1
Julia håller sig främst till fotografi. Passionen ligger i bröllopsfotografi och i andra möten med människor där man får chansen att skapa vackra och stämningsfulla portätt. Hon tycker även om att arbeta med händerna och har alltid något praktiskt projekt på gång vid sidan av fotografin.

www.julialillqvist.com
julia@blomstrande.com

 

 

Vill du medverka i Blomstrande? Vi söker hela tiden duktiga inspiratörer.
Är du intresserad av att bidra med innehåll till bloggen
eller inleda någon form av samarbete med oss, så får mer än gärna höra av dig.

 

hello@blomstrande.com

 

about_2