Morsdagskort

with 2 kommentarer

Morsdagen till ära tyckte vi att det var dags för en till freebie.

Blomstrande gratis morsdagskort freebie

Dessa kort har jag skapat på samma sätt som föregående freebie, nämligen genom att digitalisera illustrationer. Jag hade målat ett mönster i vattenfärg som jag skannade in (original teckning kan ni se här). Denna gång jobbade jag dock vidare med de enskilda elementen i mönstret och skapade ett nytt mönster.

Blomstrande gratis morsdagskort freebie

 

Att skapa mönster är något jag riktigt fattat tycke för under den senaste tiden. I min skissbok är det främst mönster jag ritar och jag tycker att det är väldigt inspirerande att jobba vidare med mönstren digitalt eftersom möjligheterna bara blir flera då. I det här fallet visste jag att jag ville göra ett kort och lekte runt lite med olika idéer tills jag kom fram till denna design.

 

Blomstrande gratis morsdagskort freebie

 

 

Jag gjorde tre olika versioner; en med svensk och en med finsk text, samt ett kort som är tomt där man själv kan skriva in namnet på den man vill ge kortet åt. Om du klickar på bilderna nedan så kan du ladda ner korten direkt till din dator. Korten är i A5:ans format så vill du göra ett vikt kort är det bara att printa ut det på en A4:a.

Blomstrande_morsdag_kort Blomstrande_aitienpaiva_kortti

Vill du själv skriva namnet på den som skall få kortet så kan du ladda ner ett morsdagskort utan text här. Söker du ännu inspiration till gåvor så kanske dessa handbundna japanska anteckningsböcker kunde vara något.

 

Julia

 

2 Responses

 1. Alicia
  | Svara

  Oj vad fint och inspirerande! :)

  • Julia
   | Svara

   Åh vad roligt att du tycker så, tack! Om du sparar kortet och skriver ut det så får du mer än gärna sedan ta en bild av det och tagga med #blomstrandediy så att vi får se. Det är så roligt när man kan inspirera andra till att vara kreativa!

Leave a Reply