Lanseringen av Blomstrande bröllop

with Inga kommentarer

En månad har nu gått sedan vi lanserade Blomstrande bröllop och vi tänkte berätta lite om hur det sett ut bakom kulisserna.

Så här såg det ut kvällen in lansering då vi packade ihop förhandsbeställningarna. Att intresset redan då, innan vi ens lanserat, var så stort tog oss verkligen med häpnad. Vi var tvungna att stänga förhandsbeställningen tidigare än väntat så att vi ens skulle ha några exemplar kvar till lanseringen!

 

Att personer som inte känner till varken oss eller vårt arbete var så intresserade av Blomstrande bröllop att de ville beställa hem ett exemplar utan att ens ha sett det, ja det tyckte vi att vi måste uppmärksammas på något sätt. Därför valde vi att packa ihop och leverera förhandsbeställningarna extra fint.

 

 

När magasinen hade hittat fram till sina köpare och kommentarerna började trilla in så kändes det vi gjort ännu större. Ännu känns det lite för tidigt att börja prata om responsen, då allt ännu inte hunnit sjunka in.

Den första upplagan sålde slut och likaså den andra. Vi är nu uppe i vår tredje tryckning och här har vi bestämt att sätta punkt. Vi har nyligen fått in 80 tryckta exemplar och när de sålt slut så går vi vidare till nästa projekt. Vill du ha ett eget exemplar är det alltså nu dags att beställa hem det.

 

Blomstrande bröllop bröllopsmagasin

Arbetet med magasinet har förstås inte gått utan missöden. Lanseringen som vi tänkt fira ordentligt slutade med att vi båda var sjuka och alldeles utpumpade. Missöden vid tryckeriet ledde till förseningar och utöver detta har vi förstås mötts av en massa nya utmaningar som vi fått tackla under vägen. Även om vi låtit trycka upp produkter tidigare så har vi aldrig gjort det i ett liknande format och skala.

Vi kommer totalt ha tryckt upp 160 magasin, vilket kanske inte låter mycket men det är det minsann när man sköter allt själva. Utöver dessa exemplar har vi även sålt digitala magasin och totalt är det nog över 200 personer som läst Blomstrande bröllop. Detta är något vi är otroligt tacksamma över och det är också ett tecken på att liknande projekt behövs.

Blomstrande bröllop bröllopsmagasin

 

Det tog oss närmare ett år att skapa Blomstrande bröllop och det kommer ta lika länge innan nästa nummer. Det är eftersom vi vill skapa något som håller. Något som mera liknar en bok framför en tidning eftersom texterna går på djupet och bilderna stannar i minnet. Något av så hög kvalitet att du inte vill sälja det för 50 cent på loppis efter att du bläddrat igenom det utan du vill låta magasinet stå kvar i bokhyllan eftersom artiklarna kommer vara lika aktuella om ett år.

 

Blomstrande bröllop bröllopsmagasin
Att projektet skulle ha växt sig så här stort hade vi aldrig kunnat ana när vi började. Vi visste bara att vi själva tyckte att det fanns ett behov av en kanal där man kan diskutera bröllop på ett mera djupgående plan. Att våra skribenter skulle vara så med på noterna och att mottagandet av det färdiga magasinet skulle bli så fint är mera än vad vi vågat hoppas på. Vi har fått so otroligt mycket ut av projektet och även om vi inte vet vart detta kommer leda i framtiden så kan vi i alla fall lova att då vi ger ut nästa nummer, så kommer det inte vara samma artiklar med nya bilder. Nej, då kommer vi gå ett steg längre i tankekedjan eller vända blicken åt ett helt annat håll. För vi vill skapa något som håller, något som är mer än bara ögongodis. Det är vad Blomstrande bröllop handlar om.

Så här nöjda och glada är vi över att ha lyckats ro i land projektet. 

blomstrande bröllop blomstrande bröllop

 

Vi vill ännu tipsa om ett par saker:

  1. I morgon, söndag 12 mars, hålls det en bröllopsmässa i Rewell center i Vasa var vår återförsäljare minun/min kommer sälja Blomstrande bröllop till kampanjpris!
  2. På vår Facebooksida och på vår Instagram pågår just nu en utlottning där man har chans att vinna en tryckt kopia av magasinet. Allt du behöver göra är att följa kontot och gilla bilden, vinnaren dras måndag 13 mars.

 

Vill du beställa ett eget exemplar kan du göra det genom vår webbshop.

 

Leave a Reply