Blomstrande personer – Linn Byrkjeland

with Inga kommentarer

Linn Byrkjeland är den tredje personen som svarar på intervjun i serien Blomstrande personer! (Förra gången var det Kavilo Photography) Linn är en fantastisk bildkonstnär med ett väldigt säreget visuellt uttryck som både fascinerar och imponerar oss. Linn studerade en tid tillsammans med oss på Novia, på bildkonstlinjen, och kan vara den varmaste personen vi känner. Vi blev oerhört inspirerade av Linns svar och det är med stor iver vi delar intervjun här på Blomstrande!

 

Alla bilder i inlägget är Linns privata.

 

linnbyrkjeland

 

Vad är din bakgrund? Har du studerat?
Min bakgrund är krokig och jag har provat på en del saker, samt flyttat 6 gånger de senaste 5 åren. Jag har gått olika kurser, praktiker och utbildningar. Det som gett mig mycket är bildkonst året vid Västra Nylands Folkhögskola i Karis, mitt bildkonst år vid Novia Yrkeshögskola, året jag spenderade i Tammerfors bland musik och teater, alla resor jag gjort och där jag är just nu. Nämligen Fria Konstskolan i Helsingfors, där jag studerar konstmåleri. Detta har varit ett intensivt år, men har lärt mig så oerhört mycket! Tycker om att lära mig nya saker konstant, ta in nya miljöer och träffa människor.

 

linn-3

 

Hur mycket tid tar ditt skapande av din vardag?
Hur mycket av mina dagar går till att skapa är svårt att säga, för vem vet egentligen när man slutat skapa? Konkret så brukar jag ägna mig minst 6 timmar dagligen. Försöker att hålla det inom vissa ramar, för det är viktigt att att lyssna på ens kropp och faktiskt förstå hur mycket man orkar och kan ta in/ge ut.

 

linn-2

linn-5

linn-8

 

Vad gör du när du behöver en paus från ditt arbete?
Då jag behöver paus så brukar jag dricka te, gå ut och ta frisk luft, andas, stretcha, prata och skratta om någon vän är nära till hands och bara vara en stund. Se på en helt annan miljö för att få distans till det jag gör. Ibland är det bäst att bara gå hem, haha!

 

linn-1

linn-10

linn12
Vad är din favorit medium/teknik att jobba med?
Det finns så många! Favoriterna är nog oljemåleri, rita med bläck/blyerts, göra ljudverk och fotografi. Jobbar mest med oljemåleriet och vi har en väldigt passionerad relation, förhoppningsvis en livslång.

 

 

linn-15

 

 

Finns det någon teknik du ännu skulle vilja lära dig?
Jag vill lära mig mera om ljud! Vill lära mig allt som har med det att göra.

 

lin14

Var letar du efter inspiration?
Jag gräver mig ner i musik, natur och utställningar. Blir väldigt inspirerad av hur människor klär sig, arkitektur, böcker och dans/rörelse.. Brukar ströva mycket omkring och bara se vad som finns runt mig. För jag älskar färg och det bästa är då man ser färgkombinationer som ger en kickar. Skriver alltid ner färgerna. Det ger mig alltid ny inspiration.

 

linn-9

linn-11

 

Vad skulle du ge för råd till någon som vill lära sig det du gör?
Tro på dig själv och ge inte upp. Gå kurser/skolningar/utbildningar som intresserar dig och kan pusha ditt skapande framåt. Var öppen och jobba hårt. Håll dem nära som ger dig styrka och peppar dig framåt!

 

linn16

Följ Linn Byrkjeland

Blogg | instagram | Facebook

 

 

Leave a Reply