Fortsättningen på Blomstrande

with Inga kommentarer

 

När jag (Julia) och Amanda startade Blomstrande för dryga 1,5 år sedan så var vi fulltankade efter att redan i ett par år diskuterat behovet av en plats, en gemenskap, i Svenskfinland som både kan lära och inspirera. Med full energi satte vi igång vi hade så mycket att dela med oss att vi knappt hann få ut blogginläggen tillräckligt snabbt. Vi drömde stort om framtiden och kände att allt är möjligt, precis som det brukar vara när man påbörjar något man känner sig riktigt inspirerad över.

 

 

Den takten och energinivån lyckades vi hålla uppe i några månader innan sommaren kom och en massa jobb och andra utmaningar stal vår energi. Vi funderade en tid om vi alls skulle fortsätta med Blomstrande men sedan steg motivationen igen i takt med att vi började arbeta med Blomstrande bröllop. När vi var på slutspurten med det (ännu inte avslutade) projektet började vi återigen fundera om vi hade orken och motivationen att fortsätta bygga vidare på vår dröm om Blomstrande. Allt kreativt arbete går på det sättet, i perioder, så vi lät Blomstrande vila en stund utan att känna något tvång att hålla uppe en takt på blogginläggen. Med orken kom inspirationen tillbaka och eftersom vi båda känner att Blomstrande, och det vi hoppas Blomstrande en dag blir, är precis just det vi behöver i våra liv, så har vi återigen bestämt oss för att fortsätta.

 

 

De som följt oss på instagram vet redan att vi välkomnat två nya medlemmar i vårt lilla kollektiv. Förutom Julia och Amanda har Blomstrande härmed två nya medarbetare i form av Emilia Nyberg och Jenna Vierinen.

Vi märkte nämligen att våra visioner var för stora för två introverta personer att klara av och vi ville ha in nya tankar och ny energi. Vi känner inte varandra sedan tidigare utan har endast kommit i kontakt genom den virtuella lilla bubblan i svenskfinland. Idag samlades vi för första gången, ute vid Emilias ljuvliga gård Sutarkulla i Karis.

 

Amanda, Jenna, Julia och Emilia

Tanken var denna gång främst att mötas upp och känna in varandra litegrann, diskutera drömmar och mål och se om vi lyckas måla upp en gemensam vision för Blomstrandes framtid. Vi har olika styrkor och bakgrunder och det ska bli riktigt spännande att se hur våra likheter och olikheter fungerar tillsammans i ett samarbete.

 

 

Vi är ense om att vi vill utveckla Blomstrande till en community (i brist på bra svensk översättning) där vi kan lära av varandra. En plats, förhoppningsvis både virtuellt och i sinom tid i den verkliga världen, där man kan samla inspiration, ork och glädje från en gemenskap. Där olika röster får komma till tals och det viktigaste inte är att inspirera med glassiga bilder från än rosenskimrande vardag utan att dela med sig av egna erfarenheter och starta diskussioner. En så inkluderande plats som möjligt där alla får prata och man lär sig av varandra.

 

 

Vi vet själva knappt vad vad det är vi ger oss in i och det är det allra bästa med Blomstrande just nu, det kan bli vad som helst. Vi börjar med nästa nummer av Blomstrande bröllop och så låter vi sedan processen ha sin gång. Det kommer förstås komma perioder där orken och motivationen tryter igen men den här gången kanske det inte går så långt som att vi funderar på att lägga av i och med att vi nu är dubbelt så många som delar arbetsbördan.

 

 

Men allra först och viktigast är sommarlov. Njut av de här ljusa månaderna och unna dig dagar då du också drar för gardinerna och spenderar dagen i sängen. Det finns inga måsten.

 

Leave a Reply