Blomstrande personer – Emilia Kannosto

with 1 kommentar

Idag är det dags för det första inlägget i vår nya serie Blomstrande personer! Dessa inlägg kommer att gå ut på att vi intervjuar olika kreativa personer om deras skapande. Syftet med inläggen är förstås att inspirera men vi tycker även att det är viktigt att lyfta fram de skickliga skapare som finns så nära en. I alla fall nu i början vill vi speciellt fokusera på dem som har någon koppling till svenskfinland. Detta eftersom vi tycker att det finns så otroligt många skickliga skapare i vår närhet men som kanske inte alla känner till. Först ut idag är ingen mindre än den otroligt duktiga Emilia som vi känner genom våra studier på Novia.

Alla bilder i inlägget är Emilias privata.  emilia-kannosto emilia-1-2

Vad är din bakgrund?

Visuell konstnär och illustratör

Hur kom du in på den kreativa banan?

Har alltid skapat och varit intresserad av konst. Efter gymnasiet började jag på VNFs bildkonst – och hantverkslinje. Försökte att komma vidare till konstskolor för att vidareutveckla mitt konstnärsjag. Jobbade några år på dagis och sprang samtidigt på en massa målarkurser på Arbis. Jag kände att det var för tungt att jobba 8 timmars dagar och skapa samtidigt så googlade  mig fram igen till olika skolor och hittade Yrkeshögskolan Novia. Sökte in och var lyckligt lottad och fick en plats för att börja studera bildkonst.

emilia-2
Hur mycket tid tar ditt skapande av din vardag?

Beror på flera saker, om jag har deadlines, vädret, årstiden, hur mycket jag har annars, hur mycket jag jobbar. Är väldigt kopplad att skapa då jag känner för de och inspirerad. Så de finns flera faktorer som påverkar. 3 – 4 timmar. Då inkluderar jag tankearbetet, processen innan någonting når pappret.

emilia-3

emilia-7

Vad gör du när du behöver en paus från ditt arbete?

Går ut, träffar människor och tränar. Myser med min katt Alma.

 

Vad är din favorit medium/teknik att jobba med?

Att teckna och akvareller.

emilia-4

emilia-5

Finns det någon teknik du ännu skulle vilja lära dig?

Njuter verkligen av processen av olika trycktekniker, men har inte tillgång till utrustning och utrymmen i Helsingfors, så det har lämnats bort sedan jag flyttade tillbaka.

Var letar du efter inspiration?

Naturen, pinterest, människor, instagram, böcker, musik.

 

 

emilia-6

 

Vad skulle du ge för råd till någon som vill lära sig det du gör?

Att vara kreativt begåvad är en gåva, du ser på världen med andra ögon. Jag vill alltid hjälpa de personer som har den egenskapen framåt. Våga vara modig att prova på och utforska nya kreativa områden. Jobba med ditt uttryck för du slutar aldrig att utvecklas.

 

kannosto

 

 

 

Följ Emilia och hennes skapande

Facebook | Instagram | portfolio | blogg | shop

 

One Response

  1. […] den andra intervjun i serien Blomstrande personer! (Ni missade väl inte den första intervjun med Emilia Kannosto?) Denna gång har vi varit i kontakt med en intressant duo, nämligen det gifta paret Emilia och […]

Leave a Reply