Blomstrande bröllop är ett finlandssvenskt magasin med fokus på personliga och kreativa bröllop. Skapat av Julia Lillqvist och Amanda Helling som ett samarbete över hela Svenskfinland där åtta andra kreatörer har bidragit med innehåll.

 

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

 

Det sammanlagt 80 sidor långa magasinet vill både inspirera och väcka diskussion om hur vi ser på bröllop. Istället för at fokusera på vad som är trendigt och vad som ”borde” ingå i ett bröllop vill vi tänja på ramarna för att visa at det viktigaste med bröllop är att det passar de som gifter sig.

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

Magasinet lanserades i februari 2017 i både en tryckt och en digital version. Den begränsade tryckta upplagan har sålt slut men det är fortfarande möjligt att beställa det digitala magasinet genom Blomstrandes webbshop.

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

Blomstrande bröllop till salu vid butiken minun/min i Vasa. Magasinet har även funnits vid Gumbostrand Konst & Form i Sibbo.

Blomstrande bröllop började som ett litet kreativt projekt mellan Helling och Lillqvist, båda utbildade fotografer som jobbar inom bröllopsindustrin. Det stora intresset som magasinet väckte, både bland köpare och i media (1, 2, 3) gjorde att projektet växt avsevärt från var vi började.

Här finns våra läsare

 

Vi ser nu Blomstrande bröllop som ett avslutat kapitel och tittar hellre framåt mot nya projekt. Magasinets format är dock något som vi verkligen tyckte om och kommer gå tillbaka till i framtiden.

Följ med arbetet och få nys om nya projekt i våra kanaler på sociala medier. Du hittar oss bland annat på Instagram och Facebook.