Blomstrande bröllop är ett finlandssvenskt magasin fokuserat på personliga och kreativa bröllop. Skapat av Julia Lillqvist och Amanda Helling som ett samarbete över hela Svenskfinland där åtta andra kreatörer har bidragit med innehåll.

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

 

Det sammanlagt 80 sidor långa magasinet vill både inspirera och väcka diskussion om hur vi ser på bröllop. Istället för at fokusera på vad som är trendigt och vad som ”borde” ingå i ett bröllop vill vi tänja på ramarna för att visa at det viktigaste med bröllop är att det passar de som gifter sig.

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

Magasinet lanserades den 9 februari 2017 i både i en tryckt och i en digital version. Försäljningen sker främst genom Blomstrande bröllops webshop och två upplagor med totalt 80 exemplar har redan sålt slut. Magasinet säljs nu även genom utvalda återförsäljare och kommer även figurera på lokala bröllopsmässor. Följ Blomstrande på Instagram och Facebook för att hänga med i arbetet!

blomstrande bröllop bröllopsmagasin

Blomstrande bröllop till salu vid butiken minun/min i Vasa. Magasinet säljs även vid Gumbostrand Konst & Form i Sibbo.

Blomstrande bröllop började som ett litet kreativt projekt mellan Helling och Lillqvist, båda utbildade fotografer som jobbar inom bröllopsindustrin. Det stora intresset som magasinet väckt, både bland köpare och i media (1, 2, 3) har gjort att projektet växt avsevärt från var vi började.

Här finns våra läsare